Activiteiten


16 september 2016

Op vrijdagnamiddag 16 september nodigden we alle ouders uit om een hapje te eten en een glaasje te drinken.  Terwijl de kinderen zich konden vermaken op het springkasteel, konden de ouders genieten van een zalige penseelmassage in het gezicht.  Tussen babbeltjes door konden ouders (en kinderen) proeven van 10 verschillende gerechten die Agape voor ons bereidde.  De gerechten vielen in de smaak.  De kinderen konden aan het einde van de dag langs de 'visagiste' voor grime.  

 

Het was een geslaagde namiddag.  Dankjewel aan iedereen die aanwezig was!  

Gepubliceerd op: 2016-09-29 12:56:43
Tweedehands Kinderbeurs 2 Oktober 2016

Ons kinderdagverblijf organiseert haar tweede Tweedehands kinderbeurs.

Heb je eens zin in een gezellige babbel met een lekker hapje en drankje in de hand?
Sneukel je eens graag rond in kinderkleedjes, spulletjes voor de kleine/grote spruit of speelgoed?

Kom dan zeker langs op onze gezellige tweedehandsbeurs!
 

Iedereen is zeer welgekomen.

Tot dan!

Gepubliceerd op: 2016-09-22 11:53:57
Hapjes tapjes namiddag 16 september 2016

Vrijdag namiddag vanaf 15u30 organiseren wij een 'hapjes tapjes namiddag' voor ouders, partners of familieleden. 
Als u uw zoon of dochter komt ophalen, bent u welkom op de speelplaats van de peuters voor een hapje en een drankje.

Agape, het cateringbedrijf dat onze warme maaltijden verzorgt, laat u die dag proeven van de maaltijden die uw kind hier dagelijks krijgt. Deze proevertjes zullen voor u klaarstaan rond 17u.

Ook voorzien we leuke activiteiten voor de kinderen

 

Laat u ons iets weten als u aanwezig zal zijn?

Meer informatie in het kinderdagverblijf.

Gepubliceerd op: 2016-09-06 15:59:43
Sturen jullie ons een vakantiekaartje

De vakantie is begonnen! Gaan jullie naar verre oorden de zon opzoeken of zijn jullie van plan het kleine Belgiëlandje verder te verkennen? Vergeten jullie ons dan geen kaartje te sturen?

Aan elk klein kaartje hangt immers een groots verhaal vast dat de kindjes na de vakantie aan hun begeleidster kunnen vertellen. Wij zijn hier in ieder geval al zeer benieuwd naar.

 

Adres:     Kinderdagverblijf De Speelboom

                Wolstraat 25

                2200 Herentals

 

Bedank!

Gepubliceerd op: 2016-08-04 18:35:08
Aankoop draagzakken Ergobaby 10 juni 2016

Sinds vandaag zijn wij de trotse eigenaars van enkele Ergobaby draagzakken die het welzijn van de kinderen en begeleidsters nog meer gaan bevorderen. Ergobaby draagzakken worden wereldwijd aanbevolen door vroedvrouwen, kinderartsen, osteopaten en kinesitherapeuten. Zachte heup- en schouderriemen verdelen het gewicht van de baby over de schouders, heup en rug van de begeleidster en daardoor kan de baby gedragen worden zonder zelf hoofd-, nek-, schouder- of rugpijn te krijgen. De allerkleinste baby’s tot 5.5 kg kunnen op de buik gedragen worden met een verkleiningskussentje dat we bij de draagzakken extra hebben aangekocht. Zo kunnen zelfs de allerkleinsten mee op wandel naar de stad, het bos, de markt, enz. Kortom, dit is een zeer goede aanwinst voor ons kinderdagverblijf waar ongetwijfeld veel plezier aan beleefd zal worden!

Gepubliceerd op: 2016-08-04 18:33:44
Opendeurdag 8 mei 2016

Naar aanleiding van onze optimalisatie in het kinderdagverblijf hebben we een opendeurdag georganiseerd waarbij alle ouders en familieleden uitgenodigd waren om de veranderingen te komen bewonderen. Onze klasjes kregen een nieuw jasje en alle kersverse teams doopten we met hun nieuwe namen en bijhorende deurschilderingen. Alle mama’s werden op deze moederdag letterlijk in de bloemetjes gezet en kregen elk een attentie bloemetje vanwege ons kinderdagverblijf.

 

Het was een zeer geslaagde avond met vele ouders en kindjes die hun nieuwe klasje kwamen bewonderen en ontdekken. We hebben ook van dit moment gebruik gemaakt om alle kindbegeleidsters en medewerkers van het kinderdagverblijf te bedanken voor hun harde werk en we hebben iedereen veel succes gewenst in hun nieuwe team en klasje.

Gepubliceerd op: 2016-08-04 18:32:55
Nieuwe Speeltuigen 23 april 2016

Een afhaalontbijt, tweedehandsbeurs, spaghettidag, .. dankzij deze hartverwarmende acties en evenementen die onze interne organisatie Adelwijn op poten heeft gezet hebben zij een aardig centje kunnen bijverdienen om onze speelplaats mee op te fleuren. Adelwijn heeft enkele nieuwe speeltuigen uitgekozen en bevestigd op de speelplaats waar onze peuters naar hartenlust op kunnen spelen en ontdekken. We willen hen dan ook graag vanuit alle medewerkers van het kinderdagverblijf heel erg bedanken voor hun grote inzet en gulle schenkingen die ons kinderdagverblijf nog verfijnen en verbeteren.

Heb jij onze nieuwe speeltuigen al opgemerkt? Kom zeker eens een kijkje nemen want ze zijn zeker de moeite waard!

 

Gepubliceerd op: 2016-08-04 18:28:31
Zingen met peuter en kleuters 16 april

Op zaterdag 16 april 2016 werd er in de vormingslokalen van Familiehulp achter het kinderdagverblijf een muzikale workshop georganiseerd voor kinderen tussen 18 maanden en 4 jaar.  De kinderen konden naar hartenlust samen zingen, dansen en spelen.  Op speelse wijze maakten de kinderen kennis met verschillende begrippen uit de muzikale wereld: tempo, ritme en melodie.  De kinderliedjes die al generaties lang worden doorgegeven werden weer vanonder het stof gehaald.  De kinderen genoten samen met hun ouders en grootouders van deze gezellige namiddag.  Dit allemaal onder leiding van Mevr. Claerhoudt die het wonderlijke gevoel van sprookjesachtige liederen weer bij jong en oud wakker maakte.  Deze gezellige namiddag is georganiseerd in samenwerking met de Gezinsbond van Olen.

 

Gepubliceerd op: 2016-08-04 18:27:39
Uitwuiven School 11 april 2016

Ongeveer 250 leerlingen en leerkrachten verzamelden vandaag voor de laatste keer in het Instituut van de Voorzienigheid waaruit ze vertrokken naar hun nieuwe locatie in de Scheppersstraat. Wij konden dit moment als jarenlange goede buren natuurlijk niet zomaar laten voorbij gaan. We hebben dan ook het weekend ervoor hard gewerkt om de parking te versieren en een grote ballonnenboog voor de poort te plaatsen om hen een mooi afscheid te geven. Samen met enkele peuters hebben we hen uitgewuifd en veel succes gewenst in hun nieuwe schoolgebouw. Wij gaan onze buren in ieder geval erg hard missen!

Gepubliceerd op: 2016-08-04 18:26:02
Infoavond Ouders: Eigen willetje 9 maart 2016

“Klinken de woorden ‘driftbuien’, ‘neen’ of ‘koppigheid’ bekend in uw oren? Bent u de trotse ouder van een peuter die zijn/ haar grenzen wel eens durft at te tasten en alles liever zelf wil doen?”

Alle ouders die ‘ja’ knikten op deze vragen konden zich inschrijven voor onze infoavond over het omgaan met peuters in hun koppigheidsfase of peuterpuberteit. Deze info werd gegeven door een vormingsmedewerkster van VCOK (vormingscentrum ivm opvoeding en kinderopvang) en dus een echte professional op dit gebied.

 

Ouders die hier aanwezig waren vonden de avond zeer interessant en leerrijk en wij zijn natuurlijk blij dat we een vorming hebben kunnen aanbieden op maat van de interesse van de ouders.  Wij trachten min. 2 keer per jaar een infoavond voor ouders te organiseren dus bij de volgende infoavond houden we u zeker op de hoogte via de nieuwsbrief en/of website.

Gepubliceerd op: 2016-08-04 18:24:18
Nieuwjaarsdrink 8 Januari 2016

Het begin van het nieuwe jaar werd goed ingezet met een gezellige nieuwjaarsreceptie. In het begin van de avond hebben we even tijd genomen om afscheid te nemen van onze collega Els Verheyen die na de kerstvakantie is begonnen als coördinator in het nieuwe kinderdagverblijf in Beringen. Aansluitend hierop hebben we foto’s uit de oude doos bovengehaald en samen gekeken naar een fascinerende diavoorstelling met foto’s van vroeger tot nu. Achteraf kwamen er heel wat verhalen naar boven die zeker de moeite waard waren!

 

We sloten de avond af met een glaasje jenever of warme chocomelk rond het kampvuur en klonken samen op een nieuw jaar!

Gepubliceerd op: 2016-08-04 18:21:48
Wolstraat 25 - 2200 Herentals - Tel. 014/21 40 00